CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi

Dijital teknolojinin hızlı gelişimi sonrasında veri güvenliği kavramı oldukça önemli bir hale geldi. Dijital platformlara yüklenen verilerin hacmi ve önemlilik düzeyinin artmasıyla da sanal dünyada depolanan verilerin güvenilirliğiyle ilgili tartışmaların sonu gelmeyecek gibi görünüyor...


Oğuzhan Arslan 159 gün önce yazdı...
CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi

Dijital teknolojinin hızlı gelişimi sonrasında veri güvenliği kavramı oldukça önemli bir hale geldi. Dijital platformlara yüklenen verilerin hacmi ve önemlilik düzeyinin artmasıyla da sanal dünyada depolanan verilerin güvenilirliğiyle ilgili tartışmaların sonu gelmeyecek gibi görünüyor.

Verilerin güvenli bir şekilde depo edilmesi neden önemlidir? Elbette, dijital ortamlara yüklenen ve bu ortamlarda depo edilen verilerin üçüncü şahıslarla paylaşılamayacak derecede önemli olmasından dolayı bu verilerin gizli tutulması gerekmektedir.

Sanal ortamlarda saklanan veriler, kişisel veri statüsünde olabilir ya da bu veriler ticari faaliyet gösteren bir işletme ya da firmanın iş süreçlerine ait olabilir. Firmalarla ilgili verilerin güvenilir bir biçimde saklanması ve üçüncü şahıslarca ulaşılabilir olmaması firmaların rekabet gücünü sağlamlaştıran bir durumdur.

Ticaret hayatı söz konusu olduğunda, elbette CRM yazılımları akla gelmektedir. Standart bir CRM yazılımı üzerinde kullanıcı firmalara ait çok sayıda unsur kayıtlı altındadır. CRM yazılımına yalnızca firma verileri değil, firmanın ilişkili olduğu şahıslara ilişkin veriler de kayıt edilebilmektedir. Durum böyle olunca, veri güvenliği konusunda zafiyet gösterilmemesi hususunun ne kadar önemli olduğu anlaşılabilir.

CRM Yazılımlarda Veri Güvenliği Nasıl Sağlanır?

CRM Yazılımlarda Veri Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Ticaret hayatında Bilgi Güvenliği kavramı, ihmal edilmemesi gereken bir kavramdır. Çünkü 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, veri sorumlusu olarak kişisel verileri kayıt altına alan gerçek ve tüzel kişilikleri sorumlu tutmaktadır. Veri sorumluları; verilerin korunmasından, kanuna uygun olarak saklanmasından ve gerektiği durumlarda usulüne uygun olarak yok edilmesinden direkt sorumludur.

Ticari işletme ve şirketler “veri sorumlusu” sıfatı ile kişisel verilerin korunması konusunda gerekli tedbirleri almakla ve ihlal durumunda bu durumu Kişisel Verileri Koruma Kuruluna bildirmekle yükümlüdür.

CRM hizmeti sunan firmalar için de aynı durum söz konusudur. Verilerin güvenli bir şekilde korunması ve yetki dahilinde kullanılmasına dikkat etmek firmaların sorumluluğunda bulunmaktadır. Bu nedenle, veri güvenliği konusunda yeterli düzeyde koruma sağlamayan CRM yazılımları, yazılımı kullanan firmaları da sıkıntıya sokabilmektedir.

İyi Bir CRM Yazılımıyla Verilerin Korunması Mümkün müdür?

İyi Bir CRM Yazılımıyla Verilerin Korunması Mümkün müdür?

CRM yazılımları, hem hizmet alan firmaların müşterilerine ait olan bilgilerin hem de yazılımı kullanan firmalarla ilgili olan bilgilerin güvenliğini sağlamalıdır. İyi bir CRM yazılımı için kaliteli ve kapsamlı bir CRM hizmetinin sunumuyla birlikte verilerin güvenli bir şekilde saklanması aynı düzeyde öneme sahiptir.

Verilerin korunması konusunda yeterli düzeyde hizmet sunan bir CRM yazılımı ile;

  • 1. CRM hizmeti alan firmaların Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında herhangi bir sorumluluğu oluşmaz,
  • 2. Müşterilere ait tüm bilgiler şifreli bir biçimde korunur,
  • 3. Müşteri bilgileriyle birlikte hizmet sunan firmanın bilgileri dahil CRM yazılımı üreticisine açık değildir,
  • 4. CRM yazılımına girilen veriler güncel güvenlik sertifikalarıyla korunur,
  • 5. Mevcut SSL sertifikaları belirli periyotlarda güncellenerek verilerin güvenliği en üst seviyede tutulur,
  • 6. Ayrıca iyi bir CRM yazılımı, firma tarafından girilen verileri bulut tabanlı sistemlerde kayıt altına alarak yedeklemesini yapar,
  • 7. Bulut sistemlerde yedeklenen verilerin kaybı söz konusu olmaz.


Verilerin Güvenliği İçin Hangi CRM Yazılımı Tercih Edilebilir?

Verilerin Güvenliği İçin Hangi CRM Yazılımı Tercih Edilebilir?

Gerek CRM yazılımı üreticisi gerekse CRM yazılımını kullanan firmalar için verilerin yazılımda güvenli bir şekilde saklanmasının ne kadar önemli olduğundan bahsettik. Verilerin güvenliği tehlikeye girdiğinde firmaların, idari para cezası başta olmak üzere pek çok yasal yaptırımın uygulanabileceği bilinmelidir. Bu nedenle, CRM yazılımı tercihinde yazılımdaki verilerin 256Bit SSL güvenlik sertifikası ile korunmasına ve SSL sertifikasının belirli periyotlarla güncelleniyor olmasına önemli verilmelidir.

DinamikCRM yazılımı, veri güvenliği başta olmak üzere Kişisel Verilerin Korunması Kanunu tarafından veri sorumlularına yüklenen sorumlulukları dikkate alan bir yazılımdır. Yazılıma girilen veriler 256Bit SSL sertifikası ile korunmakta ve bu sertifikaların güncel tutulmasına da özen gösterilmektedir. Siz de şirketinizle ilgili verilerinizin güvenli bir şekilde korunmasına önem verenlerdenseniz DinamikCRM yazılımını tercih etmelisiniz.

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.
Son Blog Yazılarımız Yeni 2023 Yılı DinamikCRM İçin Nasıl Geçti? Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi? Otantik: 2023’ün Favori Kelimesi Oldu Satış Sonrası Destek ve Müşteri Yönetimi CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi İş Süreçleri Daha Pratik Hale Nasıl Getirilebilir? ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi? Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı? Yapay Zekanın Geldiği İleri Bir Seviye: ChatGPT Nedir? Günlük Satışları Arttırmak İçin Fikirler Şirket Yazılım Programları Yöneticilerin En Önemli Yardımcısı Verimli İş Yönetimi Nasıl Sağlanır? Ön Muhasebe Kayıtları İçin Yazılım Gerekli mi? Şirket Başarısı İçin Doğru Yazılım Tercihi Başarılı Müşteri İletişimi Nedir? Nasıl Yapılır? Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli? Kurumsal Firmalar Başarı İçin Nelere Dikkat Etmeli? Okul Bilgi Sistemi Yönetiminde Yazılım Tercihi Nasıl Yapılmalı? Feedback Almak İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Dijital Yazılımlarla İş Hayatında Başarılı Olmak! Firmalar İçin Müşteriye Ulaşma Yöntemleri Nelerdir? Online Ödeme Alma Yöntemleri İle İşinizi Geliştirebilirsiniz! Firmalar İçin Geri Bildirim Neden Önemlidir? Firmalar Evrak Takip İşlerini Ne Kadar Önemsemeli? İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı? Firmalar Servis Talebi Yönetiminde Nelere Dikkat Etmeli? Müşteri Memnuniyeti Ölçümü İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Doğru Bir Çağrı Kayıt Programı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?